Haideti la curatenia… de vara!

Dragi voi toti, utilizatori ai site-ului Dincolodebani.ro,

Vream sa va invit, cu mic, cu mare, la o curatenie… de vara. Nu e nevoie sa scuturati prin pod, nici in debara, nici macar sa iesiti in fata blocului. Tot ce trebuie sa faceti e sa petreceti cateva minutele pe conturile voastre personale si sa vedeti ce articole mai sunt valabile din cele postate de voi pana in acum.

Invitatia asta o fac pentru ca, probabil ati observat, sunt multe anunturi care, desi nu mai sunt valabile, continua sa populeze site-ul. Aruncati un ochi-doi ochi pe articolele postate de voi, sunt sigura ca o sa gasiti oferte de medicamente care deja au expirat, de flori(nu fete si baieti, ci), legume, fructe pe care le aveati in gradina/camara doar intr-un anumit moment dat, anunturi in care aveati nevoie de transport doar pentru o anumita zi (dintr-un anumit an…) si lista ar putea continua.

Lucrul asta nu e chiar fain pentru ca 1. oamenii cer diferite lucruri si primesc raspunsuri de genul “nu mai am articolul X” sau “anuntul nu mai e disponibil” si pentru ca 2. saracele anunturi actuale “se pierd”, nu mai sunt atat de vizibile si e pacat de ele.

Cu putin efort din partea fiecaruia, sunt sigura ca putem schimba acest lucru. Si vom avea, nu-i asa, un site mai curat (poate chiar si mai parfumat :) ), de care sa ne bucuram in continuare.

Totusi, cred ca putini vor vedea acest mesaj sau vor lua atitudine, asa ca ma gandeam sa imi suflec manecile si sa sterg praful si de una singura. Deci, cine nu-i gata pana pe 15 august… il iau cu lopata! Promit sa verific de multe ori inainte de a sterge un anunt, pentru a evita orice fel de discutii/neplaceri/picioare virtuale in gura :)

Sa fiti voiosi si spor la curatenie!

IuliaK

Piata Lucrurilor Libere – editia a 5a

Sambata 29 iunie intre orele 10:00-16:00 in Parcul Botanic va avea loc editia a 5a a Pietei Lucrurilor Libere. Va asteptam cu drag!

Piața Lucrurilor Libere, ediția a III-a

Sâmbătă, 27 aprilie 2013, începând cu ora 10 va avea loc Piața Lucrurilor Libere, ediția a 3-a. Se va ține în Piața Unirii, pe strada cu Papillon Cafe.

Adică un Dincolo de bani în aer liber, unde vă veți putea întâlni față în față cu cei cărora le oferiți ceva.

Urmează descrierea evenimentului:

În sfârșit a venit primăvara/vara iar noi putem ieși afară, din nou în Piața Unirii pe strada cu Papillon Cafe, ca să ne bucurăm împreună de tot ce avem de oferit unii altora.

Anunțăm că dacă se dorește și există implicare din partea mai multor persoane, aceasta va fi prima Piață dintr-o serie ce se va desfășura în fiecare sfârșit de lună, până vine frigul.

O piață a lucrurilor libere e un loc în care fiecare dintre noi contribuie cu lucruri încă folositoare și în stare bună, cu idei, meșteșuguri, zâmbete, talent, prietenie, bucurie, discuții și multe altele; lucruri pentru care noi, ca și comunitate, ne putem întâlni pentru a le împărtăși.

Piața lucrurilor libere înseamnă că totul e 100% gratuit și necomercial, organizat de participanți ca și tine.

Fără bani. Fără troc. Doar cadouri.

E o zonă temporar autonomă în care se instituie economia cadoului ca alternativă la modelul de distribuire a resurselor bazat pe bani sau schimburi.

Toți participanții sunt responsabili pentru obiectele pe care le aduc, pentru standul ce și-l crează și pentru ce lasă în urmă.

Obiectele ce rămân pot fi oferite pe dincolodebani.ro sau păstrate pentru ediția următoare a pieței.

Important și diferit e că nu se vor oferi doar obiecte, ci și servicii, căci scopul nu e doar să scăpăm de obiectele vechi sau să luăm gratis altele noi, ci și să oferim din timpul și cunoștințele noastre unor oameni ce ne pot deveni prieteni dragi.

Te așteptăm sâmbătă, 27 aprilie de la ora 10.00, în Piața Unirii, pe strada cu Papillon Cafe.

Dă sfoară în țară, anunță-ți prietenii și contactează-ne sau înscrie-te aici ( un tabel cu ce e de făcut/adus și voluntarii deja înscriși) dacă vrei să ajuți cu niște treburi organizatorice!

Dar mai ales, ia cu tine energia și zâmbetele, dar lasă banii acasă!

Puteți să confirmați participarea pe pagina evenimentului de Facebook.

O initiativă Timișoara în Tranziție, cu ajutorul dincolodebani.ro, al Fundației Rubin, Atelier D.I.Y., Comunitatea Stanciova și R9 TM cărora le mulțumim.

O inițiativă a Timișoara în Tranziție cu sprijinul dincolodebani.ro, Fundației Rubin, Atelier D.I.Y., Comunitatea Stanciova și R9 TM.

Etichete: , , ,

Piața semințelor libere

Dupa succesul celor doua ediții a Pieței Lucrurilor Libere și în așteptarea primăverii, sunteti invitați la PIAȚA SEMINȚELOR LIBERE.

O piață cu adevărat liberă e un loc în care fiecare dintre noi contribuie cu surplusul de semințe pe care il are, dar în plus, cu idei, meșteșuguri, zâmbete, talent, prietenie, bucurie, discuții și multe altele. Asteptarea primaverii e încă un prilej pentru noi, ca și comunitate, să ne putem întâlni și învăța lucruri noi.

Piața semințelor libere înseamnă că totul e 100% gratuit și necomercial, organizat de participanți înșiși. Fără bani. Fără troc. Fără schimb. E o zonă temporar autonomă în care se instituie economia cadoului ca alternativă la modelul de distribuire a resurselor bazat pe bani sau schimburi.

Se pot oferi atât semințe locale cât și surplusul de semințe achiziționate din comerț. Importantă este însă informarea transparentă (sursa semințelor, detalii despre cultuvare). La intrare veți găsi modele pentru etichete.

Important și diferit e că nu se vor oferi doar semințe, ci se vor organiza și prezentări și ateliere prin care să realizăm împreună lucruri utile și să învățăm din experiențele fiecăruia.

Din program:
Semințe de tot felul dăruite cu drag!
Biblioteca cu informații libere despre grădinărit și nu numai (informații copiabile pe stick-uri, să veniți pregătiți!)
Prezentări și ateliere: ”bombe cu semințe”, grădinărit pe balcon, soluții pentru udarea plantelor în concediu, confecționare plicuri pentru semințe, infrumusețarea ghivecelor și multe altele!
Activități pentru copii
Gustări aduse de participanți
Multe alte surprize oferite de participanți ca si tine!

Lasă banii acasă!

O initiativă Timișoara în Tranziție ( http://timisoara.intranzitie.org/ ) cu ajutorul mai multor parteneri.

Piața Lucrurilor Libere, ediția a 2-a

Pentru că prima ediție a Pieței Lucrurilor Libere a fost un succes, pentru că toată lumea a întrebat “când mai faceți?” și pentru că totul a decurs bine din punct de vedere organizatoric, repetăm figura în 24 noiembrie, de Buy Nothing Day, Ziua Internațională fără Cumpărături!

Eveniment organizat de particițanți!

O piață a lucrurilor libere e un loc în care fiecare dintre noi contribuie cu lucruri încă folositoare și în stare bună, cu idei, meșteșuguri, zâmbete, talent, prietenie, bucurie, discuții și multe altele; lucruri pentru care noi, ca și comunitate, ne putem întâlni pentru a le împărtăși.

Piața lucrurilor libere înseamnă că totul e 100% gratuit și necomercial, organizat de participanți ca și tine.

Fără bani. Fără troc. Fără schimb. E o zonă temporar autonomă în care se instituie economia cadoului ca alternativă la modelul de distribuire a resurselor bazat pe bani sau schimburi.

Toți participanții sunt responsabili pentru obiectele pe care le aduc, pentru standul ce și-l crează și pentru ce lasă în urmă.

Important și diferit e că nu se vor oferi doar obiecte, ci și servicii, căci scopul nu e doar să scăpăm de obiectele vechi sau să luăm gratis altele noi, ci și să oferim din timpul și cunoștințele noastre unor oameni ce ne pot deveni prieteni dragi.

Te așteptăm sâmbătă, 24 noiembrie de la ora 10.00 pe str. Mărășești, în partea dinspre Parcul Botanic. În caz de vreme rea, urcăm în Cuib (d’Arte) – str. Mărășești 14, la etaj. Lasă banii acasă!

Pagina evenimentului: http://timisoara.intranzitie.org/2012/11/19/piata-lucrurilor-libere-editia-a-2-a/

O initiativă Timișoara în Tranziție, cu ajutorul dincolodebani.ro , al Asociației culturale Pro Arta Timișoara, Cuib d’Arte și al Fundației Rubin.

Piața Lucrurilor Libere

Timișoara în Tranziție împreună cu Dincolodebani.ro și Fundația Rubin vă invită duminică, 30 septembrie de la ora 10 la Piața Lucrurilor Libere, în Piața Unirii din Timișoara, pe strada cu Papillon. Detalii aici.

Eveniment organizat de participanți!

Vă așteptăm cu drag!

In Transition 2.0 – Vizionare de film

Dincolo de bani și Timișoara în Tranziție, cu sprijinul Fundației Rubin vă invită la vizionarea publică a filmului In Transition 2.0.

Detalii pe afiș și aici.
Vă așteptăm cu drag!

Am închis grupul de discuții yahoo

Salut, din moment ce grupul de discutii nu prea este folosit, am decis sa il inchidem.

Daca doriti sa ne contactati, va rugam sa folositi formularul de contact de pe site:

http://www.dincolodebani.ro/contact/

Rolul grupului va fi preluat de blog:

http://www.dincolodebani.ro/blog/

Deci daca vreti sa faceti anunturi care nu sunt cereri/oferte de produse/servicii, va rugam sa folositi blogul. Pentru a obtine un cont de utilizator pe blog, va rugam sa ne contactati la adresa mai sus mentionata.

Cu drag,
Gab

Curățenia de primăvară

La începutul lunii martie am lăsat câte un comentariu la fiecare anunț cu întrebarea dacă mai este sau nu valabil și cu mențiunea că dacă nu primim nici un răspuns în 30 de zile, îl ștergem. Era necesar pentru că situl devenise prea populat cu anunțuri care nu mai erau valabile.

După vreo 40 de zile ne-am amintit de asta și acum mă apuc să șterg toate articolele în cauză :)

Invitație la seminar

Dragi membri ai Dincolodebani.ro și dragi susținători, începem prin a vă invita pe voi, pentru că sunteți și suntem împreună de doi ani, iar între timp cred că ne-am format un pic împreună. Am învățat să împărțim fără să așteptăm nimic în schimb, să ajutăm cu drag, pentru că putem, să primim cadouri cu recunoștință.

Anul trecut v-am invitat la petrecere pentru a sărbători un an. Unii din noi ne-am cunoscut atunci și am rămas prieteni.

Anul acesta vă invităm la un seminar pe care îl considerăm foarte important pentru comunitatea Dincolodebani.ro și pentru timișoreni în general. Un seminar unde se va vorbi despre cât de importantă este comunitatea în care trăim, despre ce putem face să avem o comunitate cât mai sustenabilă/trainică în oraș, atingând probleme ca obținerea și producerea hranei, alternative energetice, economii alternative, împărțirea resurselor, a cunoștințelor și a meșteșugurilor, toate acestea în contextul mondial actual, dar concentrându-ne pe ce putem face la nivel local. Cât mai local.

Vom vorbi despre Peak-Oil și schimbările climatice, cum afectează acestea viața noastră de toate zilele și cum putem contrabalansa efectele negative.

Seminar cu tema Comunități locale în tranziție (Transition Towns)

Comunitatile locale sunt tot mai constiente de faptul ca globalizarea produce si efecte negative. Astfel, ele încearca sa creeze o viziune comuna despre modul în care se pot rezolva aceste probleme. Aceasta viziune urmareste cresterea calitatii vietii, dezvoltarea capacitatii de rezilienta la schimbarile negative si cresterea sustenabila a comunitatilor.

Mai multe despre comunitățile în tranziție (Transition Towns) puteți citi aici (engleză)  și aici (română).

Seminarul va fi moderat de Claudian Doboș, lector și formator în domeniul dezvoltării și tranziției spre sustenabilitate a comunităților locale. Claudian este co-fondator al ONG-ului “One Perfect Movement”, trainer al rețelei TRANSITION NETWORK, membru al grupului de dezvoltare a rețelelor naționale Transition Network Europe.

Spre finalul întâlnirii, va avea loc o sesiune de food sharing: vă  invităm să aduceți cu voi mâncarea preferata sau mancarea pe pe care ați pregătit-o cu propriile forțe sau o bautura specială preparată în casă. O vom împărți și ne vom bucura împreună de mâncare oferită cu drag.

Seminarul va avea loc în 21 aprilie (prima sâmbătă după Paște) în Timișoara, la sala Maria Terezia a Bastionului, începând cu orele 11.

Intrarea liberă.

Acesta este doar un prim anunț despre seminar, vă vom ține la curent cu noi detalii atât aici cât și pe noul blog Timișoara.înTranziție (parte a România înTranzițe.org , ambele în diferite stadii de construcție).

 

P.S.1: Ne bazăm și pe voi să anunțați persoane dragi despre acest seminar, să veniți în număr cât mai mare. Unde-s doi puterea crește, dar unde-s 100?

P.S.2: Mulțumim Pro Arta pentru ajutorul oferit!