1. Ce fac dacă întrebarea mea nu e pe listă?

Ne poți contacta prin formularul de contact. Îți vom răspunde cu drag.

2. De ce nu apare anunțul meu pe site?

Suntem cu ochii în patru să nu se strecoare vreun anunț care nu-i în ton cu ideea site-ului. Așadar…

În cazul membrilor noi:

  • am pus la cale un sistem în care membrii noi au mesajele moderate până când își demonstrează bunele intenții. După ce ne-am convins, schimbăm statutul noului membru, iar anunțurile sale vor apărea pe site în timp real.
  • Se poate să nu fim lângă calculator când vreți să postați anunțul. În cazul ăsta el rămâne în așteptare până dăm de el.

În cazul membrilor mai vechi:

  • Poate că, deși până acum ați postat anunțuri ok, ultimul anunț, cel care nu (mai) apare, nu a fost tocmai în ideea site-ului. Când observăm asta, trecem iarăși mesajul în moderare și-ți scriem un mail. Dacă ne convingi că locul anunțului este, totuși, pe site, sau dacă îl modifici pe ici, pe colo, ca să fie în regulă, îl punem la loc. Dacă nu, nu. Sperăm să nu fie cu supărare!
  • Anunțul a expirat și l-am pus în arhivă. Ca să nu încărcăm pagina principală de ”Cereri și oferte”, te rugăm să modifici titlul anunțului care și-a găsit rezolvarea în așa fel încât să fie clar că s-a rezolvat iar apoi noi îl vom muta pe pagina de ”Rezolvate”.
3. Cum îmi pun o poză la profil?

Mergi la profilul tău (sau al oricărui alt membru), și în primul câmp al tabelului, în stânga locului unde va apărea poza e un link: Gravatar. Dai click pe el, apoi pe „Get your Gravatar today” și urmezi instrucțiunile de pe pagina lor.

Gravatarul ăsta e o chestie faină: după ce ți-l faci, poza ta va apărea în multe locuri de pe net unde-ți folosești adresa de mail ca să lași comentarii sau ca să scrii articole, ca aici. Practic e o poză atașată adresei tale de e-mail. Nu-i greu deloc.

4. Cum contactez în mod privat pe cineva care a răspuns anunțului meu?

Când cineva îți răspunde, primești un mail cu subiectul: [dincolo de bani] Comentariu:Titlul anunțului.

În acel mail primești atât adresa de mail a membrului care ți-a răspuns, cât și mesajul său. Acum îl poți contacta direct pe e-mail. Așa va avea și el/ea adresa ta. Poți să-i dai și numărul tău de telefon, dacă vrei.

5. Cum îmi dau seama că cineva e de încredere?

În primul rând, pornim de la premisa că toți cei înscriși aici sunt oameni de încredere. Situl ăsta, ideea și conceptul sunt bazate pe asta.

Pentru a ne cunoaște cât mai bine, invităm toți membrii să-și completeze pagina de profil cu informații concludente. Ar fi fain dacă ați scrie și prenumele vostru și, de asemenea,  să specificați de unde sunteți – în cazul în care nu sunteți din Timișoara.

Bineînțeles că se poate întâmpla ca unii să încerce să profite de acest sistem într-un mod care să nu ne placă. Poate că vor încerca să-și vândă serviciile, să facă reclamă, sau poate nu se vor ține de cuvânt. Dacă primele situații le vom preveni noi, pe cât posibil, prin moderarea anunțurilor, în cazul situației din urmă vă rugăm fie să ne anunțați, fie să le „mulțumiți”. Da, puteți folosi fomularul de mulțumiri și pentru a „mulțumi” pentru neseriozitate. Sperăm, bineînțeles, să nu fie nevoie.

Acest formular are, pe lângă rolul evident, și un rol de barometru. Privind mulțumirile date și primite din profilul unui utilizator, putem să ne dăm seama dacă ne putem baza pe el sau nu.

6. De ce nu faceți un forum pentru discuții?

În urma unor lungi dezbateri, am hotărât că, cel puțin pentru început nu este necesar un forum. Dacă în timp ve deveni necesar, îl vom face.

De asemenea sperăm că dacă sunteți foarte dornici de povești vă veți da întâlnire undeva în oraș. E mai plăcut :)

7. Sunt mai mulți doritori pentru produsul pe care vreau să-l ofer, iar eu am doar unul. Ce mă fac?

Dai cui vrei tu. Dacă vrei poți să aplici principiul „primul venit, primul servit”, dacă vrei poți să aștepți câteva zile și să alegi unul dintre ei, sau orice altceva. E cadoul tău, tu decizi cui îl dai.

8. Cineva a uitat să îmi mulțumească. Ce mă fac?

Poți face o mulțime de lucruri: îl poți contacta pentru a-i aduce aminte, poți contacta administratorii pentru a-i aduce aminte, sau poți chiar să-i trimiți tu o mulțumire de genul „multumesc ca ai beneficiat de ajutorul meu”… poate că asta-i va aduce aminte :)

9. Cum pot adăuga poze la anunțul meu?

Dacă e primul anunț pe care vrei să-l publici și nu-ți dai seama cum să adaugi o poză, nu te speria. Ca utilizator nou, deabia după ce ai postat un anunț care e ok  îți schimbăm statutul. Asta înseamnă că pe lângă fapul că anunțurile tale vor apărea pe site în timp real, poți posta și poze. Pentru un mic tutorial despre cum să adaugi poze anunțului tău, dă click aici.

10. Pot să ofer un animal pe site?

Nu. În schimb poți căuta casă pentru un animal. Nouă ni se pare a fi o atitudine mai simpatică și mai empatică. În loc de „ofertă de produs”, este „cerere de serviciu”. Poți folosi categoria Servicii — Prieteni necuvântători.

11. Pot să ofer arme, sclavi, droguri, medicamente care se dau doar cu rețetă, etc?

Nu. Acest site este doar pentru activități legale. De exemplu, este legal doar pentru farmacii să elibereze medicamente care se dau doar cu rețetă, nu și pentru persoane fizice.

Noi vom încerca să eliminăm anunțurile ilegale, dar dacă ne scapă vreunul, ținem să repetăm că nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru conținutul anunțurilor publicate aici, responsabilitatea căzând în întregime pe umerii persoanei care face anunțul.