Bine ai venit pe dincolodebani.ro! Ne bucurăm că ni te-ai alăturat.

Acum te rugăm să-ți faci putin timp sa citesti pagina asta, ca să-ți fie cât mai clar cum să folosești site-ul, ce să faci și ce ar fi fain să nu faci pentru ca proiectul ăsta să funcționeze.

Completează-ți profilul

Începe prin a-ţi completa ceva date în profil. Dacă locuiești în preajma Timişorii dar nu în Timișoara, ar putea fi o idee bună să menţionezi asta la rubrica informaţii biografice.

De ce sa-ti completezi profilul? Pentru că proiectul ăsta se bazează pe încredere și ne dorim să ne cunoaștem cât mai bine, chiar înainte de a ne întâlni. Pe langa profilul completat de tine vor aparea si anunțurile pe care le-ai dat si multumirile primite si date. E ca un barometru de încredere.

Cereri şi oferte

Vrem ca toată lumea să dea și să primească de la această comunitate în proporții cam egale. De aceea te rugăm ca primul anunț pe care îl pui pe site să fie o ofertă. Cu toții putem oferi ceva, nu-i greu deloc! Gândește-te că e un mod de a „sparge gheața” și de a arăta respect pentru ceilalți. După aceea poți continua cu oferte sau cereri, păstrând, bine-înțeles, nota de respect :)

Când ceri ceva, însă, gândește-te dacă tu ai putea să te lipsești foarte ușor de acel ceva, dacă ți-ar fi cerut. Pune de-abia apoi anunțul. Dacă e un lucru mai valoros, ar fi o idee să ceri cu împrumut, ca între prieteni.

Postează un anunț! Nu uita să specifici categoria: este un serviciu sau un produs? Te rugăm să bifezi. Când articolul nu mai e valabil, te rugăm să modifici titlul lui prin adăugarea unor informații de genul (s-a dat) (am primit) (s-a rezolvat) etc. De exemplu, dacă ai un anunț cu titlul ”Ofer televizor” și la un moment dat l-a luat cineva, schimbă-i titlul în ”Ofer televizor (s-a dat)”. Sigur că ai dreptul să și ștergi anunțul, dar am dori să păstrăm anunțurile, să avem un istoric al activității utilizatorilor. Vă rugăm nu postați date de contact (adresă, e-mail, telefon) în anunțuri sau în comentarii! Aceste detalii personale le veți discuta pe mail cu utilizatorii interesați de anunț.

Important! Când cineva lasă un comentariu la un articol de-al tău, vei fi anunțat prin mail și vei primi și adresa de mail a celui care a scris comentariul. Așa că veți putea continua discuța și în particular. Intimitatea este asigurată, și adresele de mail sunt aflate doar de cine trebuie.

Pentru a evita SPAM-ul, am pus la cale un sistem în care membrii noi au anunțurile moderate până când își demonstrează bunele intenții. Ei nu au voie nici să încarce imagini pe site.

Comentarii

Cererile şi ofertele se răspund prin comentarii. Doar membrii au voie să scrie comentarii. Este vreo cerere pe care poţi să o satisfaci? Sau este vreo ofertă de care ai avea nevoie? Scrie un comentariu. Adresa ta de mail va ajunge automat la autorul anunțului, odată cu răspunsul tău, asa ca nu e nevoie sa-ti scrii adresa de mail în comentariu.

Mulţumiri

Ţi-a oferit cineva un serviciu sau un produs? Ar fi frumos din partea ta să-i şi mulţumeşti.

Ce fel de anunţuri nu sunt acceptate pe site?

Nu dorim pe acest site anunţuri cu scop de publicitate (indiferent dacă este vorba de proiecte profit sau nonprofit). Ştim că definiţia este cam vagă şi permite multă subiectivitate, dar credem că nimeni nu doreşte să vadă pe aici calendare sau pixuri cu diverse partide politice, mostre de cosmetice, prezentări de diverse ONG-uri, etc.

Pentru a evita orice suspiciune în legătură cu bunele tale intenții, poți evita să menționezi numele firmei, dând doar adresa.

De asemenea, dacă nu locuiești în Timișoara sau în zonă, te rugăm frumos, și sperăm să nu fie cu supărare, să nu postezi anunțuri și să nu răspunzi anunțurilor membrilor de aici. Proiectul ăsta este unul local și dorim să rămână așa. Te poți înscrie pe site-uri asemănătoare active la nivel național, poți găsi o listă cu ele aici.

Alte întrebări?

Vizitează pagina de întrebări frecvente ale membrilor sau scrie-ne!